Forside
Dickens 200 år 070212
Kontakt og nyhedsbrev
Om foreningen
Du kan se frem til ..
Møde- og billedarkiv
Sommermatinéer
Medlemsblad
Selskabets charter
Romanerne
Historierne & Andet
Illustrationer
Links
London
Diverse
Michael Slater 041107[ Udskriv ]
 
.

 

 

 

Michael Slater på besøg hos Dickens Selskabet i Danmark.

Kildegaard Privatskole, søndag den 4. november 2007, kl. 11-14.

 

70-årige Michael Slater, som er en institution i Dickens-kredse, kendt for sine mange udgivelser om CD og som tidligere redaktør af THE DICKENSIAN, havde indvilget i at besøge Dickens Selskabet i Danmark, og søndag den 4. november 2007 mødtes ca. 25 medlemmer og gæster kl. 11 på Kildegaard Privatskole, til indledende brunch (tak til Peter Zahren for et dejligt traktement) og efterfølgende foredrag.

 

 

 

 


 
.

 

Formanden byder velkommen. 


 
.

 

En herlig brunch-buffet.


 
.

 

Peter Zahren introducerer lækkerierne.

 


 
Velkommen til foredragsholderen
.

 


 
Så er vi lige ved at være der
.

 

 

 

 

Michael Slater indledende emne var DICKENS’ LIVES, og Michael Slater gav os her en forbilledlig klar og kronologisk minutiøs gennemgang af Dickens-biografier, fra Forster til Ackroyd. Her ville Michael Slater sikkert været stoppet op, men værterne var ublu nok til at insistere på at høre om også Michael Slater eget igangværende projekt, biografien foreløbigt betitlet DICKENS. A WRITING LIFE.

 

 

 

 

 

 


 
Noter sammenlignes i pausen
.

 

 

 

 

Michael Slater eksemplificerede sin nye ”vinkel” (en ny, traditional biografi ville der ikke være brug for på nuværende tidspunkt, iflg. Michael Slater) med sit efterfølgende emne, THE EVOLUTION OF OLIVER, hvor Michael Slater på overbevisende og overraskende vis illustrerede og forklarede samspillet mellem Dickens mange litterære, erhvervs- og familie-mæssige aktiviteter – og deres afsmitning og indflydelse på hans romaner. Denne approach til biografien er muliggjort, forklarede Michael Slater, af offentliggørelsen inden for de sidste ti-år af Dickens’ breve, journalistik og taler og øvrige skrifter. I offentliggørelsen af disse har Michael Slater ofte haft adskillige fingre med i spillet.

 

 

 

 


 
.

 

 

Tak til Michael Slater


 
.

 

 

I pausen, i haven; Michael, Karen, Michael Slater, Vibeke


 
.

 

 

 

 


 
En flaske til Michael Slater som tak
.

 

 

 

 

 

 

Det var åbenbart at Michael Slater kunne have talt i timevis om disse og mange andre Dickens-relaterede emner, men alting har en (foreløbig) ende, og ved 14-tiden, efter at Michael Slater afslutningsvis havde fornøjet os med tre Dickens-oplæsninger (og Michael Slater er ikke kun en stor Dickens-ekspert, men også en fin oplæser og skuespiller) - sagde vi ”mange tak” til Michael Slater og sluttede et interessant og meget lærerigt og hyggeligt og i det hele taget vellykket arrangement.

 

 

 


 
.

 


 
.

 


 
.

 


 
.

 


 
.

 


 
.

 

 


 
.

 

 

Bestyrelsen  (Michael Rehder, Berit Markwart, Anne Lockhart, Nina Monrad; Karen Lund fraværende) sammen med Michael Slater efter hans foredrag.

 

Se via dette link de bilag som Michael Slater delte ud under sit foredrag.

Senere vil følge et link til de afsnit af OLIVER TWIST, NICHOLAS NICKLEBY og OUR MUTUAL FRIEND som Michael Slater læste op for os.

 

MR

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
Michael Slater ca. 1999
slater foto fra bog


Nyheder

Der er i øjeblikket ingen nyheder.